Wow! Zoveel lezers, wat leuk!
View My Stats
Laatste reacties
Mijn boekjes

Famkes weblog

Op 4 december is mijn boekje "Famkes Weblog" uitgekomen. Het gaat over de (on)gewone dingen die allemaal in ons gezin gebeuren.

Dwaze maar ook serieuze dingen worden er in besproken, zoals de innige band die Famke met haar vader had.
Nostalgie, vermengd met zaken uit het heden.
 
Het boekje is te bestellen bij mij. Stuur me dan een mailtje (famkesweblog@gmail.com) en ik zal ervoor zorgen dat je een boekje krijgt. Het boekje heeft 176 pagina's, is geïllustreerd door Amy en het kost € 15,95.
----------------------
 
Famke gaat worldwide
 
 
Donderdag 24 juni is mijn tweede boekje "Famke goes worldwide" uitgebracht. Famke vertelt vol humor over haar gezin, waar steeds de meest dwaze dingen gebeuren. Wil je eens lekker lachen? Bestel dan een boekje. Het boekje is 111 blz. dik en het kost € 14,95. De illustraties zijn wederom van dochter Amy. Stuur me een email en ik zorg ervoor dat je het gevraagde krijgt. Emailadres: famkesweblog@gmail.com
---------------------
 
@ Famkeshome
 
 
Op 25 november is mijn derde boekje @Famkes home uitgekomen.
Als blunderen een beroep is dan is Famke zo ongeveer een professional. In @Famkes home vertelt ze op een vrolijke manier over de dingen die allemaal fout gaan in haar gezin. Ze spaart niemand, vooral zichzelf niet. Een heerlijk boek met ondanks de dwaze situaties toch ook veel herkenningspunten. Lach, herken en geniet!
Wil je dit boekje bestellen? Dan kun je een mailtje sturen naar famkesweblog@gmail.com en dan zorg ik ervoor dat je een boekje krijgt.

 

.
De oppas
Op een avond, we zouden net naar bed gaan, zag ik het buurjongetje buiten lopen. In zijn pyama. Toch vreemd, of niet? Er werd veel over het gezinnetje gekletst omdat ze wat anders waren dan de doorsnee mens. Tja, ik hou daar nu juist wel van. Pa blowde nogal graag en ze hielden nogal van feesten. Tenminste, zo werd er over hen geroddeld. En ja, dan lag dat kind natuurlijk alleen, volgens de buurt dan. Inmiddels (en dat was waar, want dat had ze toevallig zelf tegen me gezegd) waren ze wel uit elkaar. Volgens de buurt deugden ze natuurlijk geen van beiden. Wij bemoeiden ons daar niet zo mee, maar waren waarschijnlijk toch wel een beetje beinvloed. Ik ging er dan ook gemakshalve van uit dat het kind alleen was gelaten, dat ma weg was en ja, wat doe je dan? Je laat zo'n kind toch niet op straat lopen? Dus, wij haalden hem naar binnen, gaven hem warme chocolademelk en wat speelgoed om mee te spelen. Gaap, gaap, wanneer kwam die moeder nu terug? We probeerden het kind op de bank te laten slapen, dan deden we een briefje door de brievenbus en klaar. Iedereen blij. Maar het kind was klaarwakker, 1 uur nog steeds wakker, 2 uur, 3 uur. Mijn lief en ik waren allebei gaar, we wilden dolgraag naar bed, het kind werd inmiddels ook slaperig. Maar wij waren bang dat malief misschien thuiskwam en helemaal niet naar het kind ging kijken en hem dus ook niet miste en zo haar bed indook. Dat wij dus oppasten terwijl zij lekker lag te slapen. Dus stokje onder onze oogleden en wakker blijven. Lieve help, wat hebben we wat afgemopperd. En toen, kwart voor 4, stopte er een taxi bij haar voor de deur. Mijn lief rende naar buiten en sleepte haar mee. Wat zeg je? zei ze woedend maar gelukkig broodnuchter, is mijn kind hier? En ze liep zonder wat te zeggen naar haar huis tegenover ons. Mijn lief achter haar aan. Ze ging het kind toch niet bij ons achterlaten? Oh nee, niet weer, dat hadden we in de flat al vaak genoeg gehad, niet nog eens, alsjeblieft. We hoorden een oorverdovend lawaai aan de overkant en de moeder schold iemand verschrikkelijk uit. Toen kwam ze weer bij ons. Ja sorry hoor, zei ze, maar ik ben zo boos. Ik ga noooooit weg zonder oppas. Wat denken jullie wel  niet van mij? Alleen de oppas sliep vaster dan het kind. Ja, daar heb ik toch niks aan. Ik wil juist zulke taferelen voorkomen! En wat fijn dat jullie je zo lief over mijn kind hebben ontfermd! En ze kuste ons allebei op onze wangen.
Ach, en wij zijn dan van die watjes. We vonden het allang weer zielig voor haar en het kind en moesten ook wel lachen dat ze haar oppas van de trap had gegooid met de woorden "misschien word je hier wakker van".
De volgende dag werd er een prachtig bos bloemen gebracht met een heel mooi kaartje. Sorry voor alle overlast. Lief toch? En helemaal niet aso, zoals de buurt beweerde.

Reacties

dewerelddooreenlensbekeken op 15-10-2009 06:39
Goedemorgen met een oppas moet je altijd toch wel een beetje uitkijken hahahha wat zijn jullie schatjes zeg dit had echt wel anders kunnen aflopen als jullie niet even alert waren geweest en die bloemen hebben jullie dan ook echt wel verdiend. En je weet toch dat mensne graag over andere rodeelen ze zouden beter voor hun eigen deur keren
 
Wens je een heel fijne dag
Liefs blauwhartje
choices op 15-10-2009 09:06
Jeetje, zo zie je maar weer dat mensen te snel oordelen.
Wat een waardeloze oppas was dat dan.
Het moet een goed gevoel geven dat jullie het kind opgevangen hebben, wie weet waar het anders terecht was gekomen.
 
Fijne dag en liefs
Ann
hubenyvonne op 15-10-2009 09:23
Kon mijnverhaal wel zijn...toen ik nog niet zo lang gescheiden was had ik een keer een andere oppas dan normaal. Mijn nichtje kwam, en die ging in de logeerkamer slapen, en niet zoals de normale oppas op de bank. Toen mijn kinderen wakker werden zagen ze geen oppas, en liepen samen (4 en 5) in alleen hun onderbroekjes (het was hoogzomer) de straat op, waar ze door buren een paar huizen verder opgevangen werden....tot ik thuis kwam.
Er is nog lang schande van gesproken, maar dat deden ze toch al.
 
groetjes,
yvonne
Famke op 15-10-2009 12:16
Haha Yvonne, schandalig zeg! Wij hebben het bewust stil gehouden, vonden het niet nodig om er verder over te praten. Nou ja, tot nu dan. Maar het kind is inmiddels zelf ook al volwassen en vader van enkele kinderen.
 
Groetjes
Famke
boclau op 15-10-2009 16:47
Dat is inderdaad geen goede oppas geweest! Lief dat ze jullie nog even een bos bloemen aanbood, zo aso als de buurt had gezegd, was ze dus helemaal niet..
Fijne avond,
 
Liefs van Tanya
wiebie74 op 15-10-2009 21:28
Zo zie je maar weer dat je niet alles moest geloven wat er wordt gezegd! Mensen worden helaas nog steeds te snel in een bepaalde hoek gedrukt terwijl ze daar juist niet horen...
liefs,
Wanda
Marianne op 15-10-2009 22:15
Hoi Famke
 
Mensen oordelen ook vaak zo snel..
 
Maar prachtig dat jullie het kind opvingen, en heel lief dat die moeder een mooie bos bloemen gaf als blijk van waardering.
 
Ik wens je nog een fijne avond.
Liefs Marianne
 
zomertijd op 16-10-2009 11:00
Pfew, temperamentvol vrouwtje hoor
Heel fijn weekend Mar
Grt Gijs
deweblogclub op 16-10-2009 17:57
Hallo Famke
Welkom bij de weblogclub.
Als dank kom ik je iets brengen
 
Groetjes van de club!
Marjan op 16-10-2009 18:21
Hallo Famke,
 
Gezellig dat je nu ook weer bij de weblogclub zit....
 
Fijn weekend en liefs Marjan
Jet. op 16-10-2009 18:41
Nou zo zie je maar dat je niet altijd de "buurt "moet geloven , altijd zelf ondervinden .
Maar wel een felle tante dan hihiihih.
Ja al dat gefrutsel en gefrunnik aan je hoofd en gezicht moet nu wel vaak herhaald worden , dat houd geen half jaartje meer hihi.
En rustig aan doe ik het weekend zeker !
Fijn weekend hoor .
Liefs Jet.
winie op 16-10-2009 20:46
Hallo en welkom bij de weblogclub, als ik even de tijd heb kom ik verder snuffelen......
 
ik wens je alvast een fijne weekend toe
 
knuffs winie
Marianne op 16-10-2009 20:56
Hoi Famke
 
Ik kom je nog even een fijne avond wensen.
Liefs Marianne
 
Maria op 16-10-2009 21:23
Welkom bij de weblog-club
 
Wens je een mooi weekend
 
groetjes Maria
Edith op 16-10-2009 22:05
Hallo Famke,
poeh, wat een verhaal zeg.
En ja, zo zie je idd dat je niet te snel naar de buurt moet luisteren.
Maar wel lief van jullie!
Ik denk dat ik het ook wel had gedaan hoor!
Maar ik kom je eigenlijk even heten bij de weblog club!
 
Groetjes van Edith
Ans op 17-10-2009 01:10
Hihihi, het is weer eens wat anders!
anjatje op 17-10-2009 06:04
Hoi Famke
Welkom bij de weblogclub.
Ik wens je heel veel plezier met loggen.
Groetjes Anja
choices op 17-10-2009 07:12
Goedemorgen , ik kom je een fijn weekend wensen.
 
Liefs
Ann
wilma2 op 17-10-2009 10:03
Hallo Famke
 
Jeetje wat een lang verhaal, dit kom ik straks nog eens lezen.
Nu kom ik je welkom heten bij deweblogclub.
 
gr wilma2
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Wil je niks missen van wat ik schrijf?
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Waar komen jullie vandaan?
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl