Wow! Zoveel lezers, wat leuk!
View My Stats
Laatste reacties
Mijn boekjes

Famkes weblog

Op 4 december is mijn boekje "Famkes Weblog" uitgekomen. Het gaat over de (on)gewone dingen die allemaal in ons gezin gebeuren.

Dwaze maar ook serieuze dingen worden er in besproken, zoals de innige band die Famke met haar vader had.
Nostalgie, vermengd met zaken uit het heden.
 
Het boekje is te bestellen bij mij. Stuur me dan een mailtje (famkesweblog@gmail.com) en ik zal ervoor zorgen dat je een boekje krijgt. Het boekje heeft 176 pagina's, is geïllustreerd door Amy en het kost € 15,95.
----------------------
 
Famke gaat worldwide
 
 
Donderdag 24 juni is mijn tweede boekje "Famke goes worldwide" uitgebracht. Famke vertelt vol humor over haar gezin, waar steeds de meest dwaze dingen gebeuren. Wil je eens lekker lachen? Bestel dan een boekje. Het boekje is 111 blz. dik en het kost € 14,95. De illustraties zijn wederom van dochter Amy. Stuur me een email en ik zorg ervoor dat je het gevraagde krijgt. Emailadres: famkesweblog@gmail.com
---------------------
 
@ Famkeshome
 
 
Op 25 november is mijn derde boekje @Famkes home uitgekomen.
Als blunderen een beroep is dan is Famke zo ongeveer een professional. In @Famkes home vertelt ze op een vrolijke manier over de dingen die allemaal fout gaan in haar gezin. Ze spaart niemand, vooral zichzelf niet. Een heerlijk boek met ondanks de dwaze situaties toch ook veel herkenningspunten. Lach, herken en geniet!
Wil je dit boekje bestellen? Dan kun je een mailtje sturen naar famkesweblog@gmail.com en dan zorg ik ervoor dat je een boekje krijgt.

 

.
De buurvrouw
Vanuit een flatje kregen we  huisje. We waren zo blij. Een huis met een tuin! En allemaal lichte kamers. En voor iedereen een eigen kamer. Heerlijk! Ik kreeg visioenen van lekker in de tuin liggen, ondertussen wat contact leggen met de buren naast je. Leuk!
Toen we tijdens onze kijkdag in de tuin stonden hoorden we door de heg heen ook onze buren praten. Dat was even een mooie gelegenheid om kennis te maken. Maar helaas, ze gingen weer naar binnen. Nu, geen probleem, er kwamen ongetwijfeld nog mogelijkheden zat.
Zodra we verhuisd waren besloot ik even langs te gaan. Ik nam een bloemetje mee en stond geduldig te wachten tot ze de deur open deden. Maar helaas, ze waren wel thuis maar deden niet open. De bel niet gehoord of zo? Na herhaaldelijk bellen (ja, ik ben dan wel een zeur, dan wil ik resultaat zien en dram wat door) besloot ik de bloemen aan de deur te hangen, briefje erbij en dan zou ik ongetwijfeld wel wat horen.
Maar nee hoor, niks. Geen kennismakingsbezoekje, geen bedankje voor de bloemen. Wat een rare mensen. Omdat ik heel lang het goede in mensen blijf zien bedacht ik me dat ze misschien wel erg op zichzelf waren. Of erg verlegen. Tja, dat kan toch ook?
Als ik in de tuin was en ik hoorde ze, dan riep ik: "Dag buurvrouw". De man mompelde wel eens iets terug maar de buurvrouw deed echt geen bek open.
Stond ze de ramen te poetsen, dan liep ik snel naar buiten in een poging om haar aan de praat te krijgen. (ik zei al dat ik daar enorm over door kan zeuren, ik kan het niet uitstaan als mensen je negeren en ga net zo lang door tot ze wat zeggen) Maar ook dat lukte niet.
Toen werd ik fanatiek. Was ze nu helemaal gek geworden? Wat was toch de reden dat ze zo koel deed? Het leek een heel aardige vrouw, maar waarom? Waarom?
Kwam ik haar in de stad tegen en groette ik haar, dan knikte ze even snel en liep snel naar de overkant. Haar kinderen echter (die notabene niet eens meer thuis woonden),  zwaaiden, groetten, praatten als ik ze op straat tegenkwam, maar zij....helemaal niks.
Allerlei emoties gingen er door me heen, woede, medelijden maar ook verbazing. (is dat ook een emotie?)
"Geef het toch op", zei mijn lief. Maar dan kent hij mij nog niet. Opgeven? No way!
En zo liep ik een aantal jaren achter haar aan, in een poging om haar te leren kennen. Om haar alleen maar "goedendag" te horen zeggen! Wat een rare buurvrouw! Misschien werd ze ook wel gek van mij.
Na 10 jaar gingen ze verhuizen. De bel ging en daar stonden de buurman en buurvrouw. Nee, ik viel niet flauw van verbazing maar het scheelde echt niet veel. En ik nodigde ze uit binnen te komen. Maar nee, daar hadden ze geen tijd voor want ze waren aan het verhuizen. Alsof ik dat niet wist.
Ze hadden nog voorzetramen (haha kent iemand dat nog? Voorzetramen ipv. dubbele beglazing?) en of wij die wilden hebben? Hebben? Ik wilde er best voor betalen maar dat hoefde niet, nee nee, echt niet, ik mocht ze zo hebben.
"En nog wat", zei de buurvrouw, "ik heb nog een cadeautje voor je."
Cadeautje? Cadeautje? Van de buurvrouw? Die 10 jaar lang niks tegen me wilde zeggen? Nog geen goedendag?
"Ja," zei ze, "als we in de tuin zaten hoorde ik je zeggen dat je onze (ben de naam van de struik vergeten) zo mooi vond. Dat je zo dol bent op de kleur. En hij is heel gemakkelijk te stekken dus ik heb een stekje voor je meegenomen".
En toen gingen ze weer weg. Zonder koffie, zonder verder nog iets te zeggen.
Zonder afscheid te nemen toen ze verhuisden!
Ooit zulke rare buren mee gemaakt?
En het stekje? Inmiddels wonen we al 22 jaar in Bolsward en we hebben de struik meegenomen. We hebben er nu 3 van in de tuin staan. Met gele bloemen. De kleur waar ik zo dol op ben. Van de buurvrouw.

Reacties

hubenyvonne op 20-05-2010 09:51
Inderdaad, dit is een hele vreemde buurvrouw. dacht dat wij het patent op vreemde buurvrouwen hadden, maar nee, ik moet jou voor laten gaan!
Net als zo'n voorzetraam, wat we ooit ook hadden! Ondingen, het water kwam toch altijd weer tussen de twee ramen gesijpeld, grrr....
 
Maar je bent er nooit achter gekomen wat of hoe met die buurvrouw? Van anderen of zo?
Vind het toch fascinerend, zo iemand..
zou ik willen weten, en iets zegt me dat jij dat ook zou willen weten..
 
groetjes,
yvonne
Ans op 20-05-2010 10:07
Wonderlijk! Niet open doen als je thuis bent vind ik al raar, maar om het dan jarenlang vol te houden niks te zeggen is wel heel vreemd!
Met de één heb je meer contact dan met de ander, dat is logisch, maar ook als ze erg op zichzelf zijn kunnen ze toch wel normaal groeten? En bedanken voor een bloemetje?
En dan vlak voor ze vertrokken ineens heel aardig........heel vreemd!
In het begin van je verhaal dacht ik nog dat ze doof was en dat je daar pas laat achter kwam, maar dat is het dus ook niet (ben de laatste tijd nogal met gebarentaal bezig, vandaar dat ik daar aan dacht waarschijnlijk, ik leer heel veel gebaren van een meisje dat daar redelijk in thuis is).
antonswereld op 20-05-2010 10:31
idd een raar maar waar verhaal en je waarom zou je nooit eten maar wel heel lief dat ze toch dat struikje kwam brengen
 
fijne dagen knuffels van anton en mama
xxnancyxx op 20-05-2010 10:43
Er bestaan dus nog meer rare buurvrouwen,haha.
Ik heb ook een rare buurvrouw.
Maar ik hoop dan ook dat wij gauw kunnen gaan verhuizen en dat we dan een normale buurvrouw krijgen:-)
noplacelikehome op 20-05-2010 11:04
Nou wat een mooi verhaal zeg !
Nou ja, beetje apart is het wel dat ze niks zei en zo Maar dat is altijd nog beter dan ruzie met de buren toch?
 
 
Bedankt voor je reactie bij mij
Ik wilde ook aangifte doen, maar mn man is bang dat het dan echt uit de hand gaat lopen in de buurt. Tja, zit ook wat in
Maar dit gaat iig niet nog een keer gebeuren want dan heeft ie een verkeerde aan me
 
Zonnige dag , liefs José
Geke op 20-05-2010 11:51
Echt vreemde mensen, tien jaar niets zeggen en dan dit.
Ik zou ook heel benieuwd zijn wat erachter stak dat ze zo deden.
Maar ze overliepen je zo niet en dat is wel weer een voordeel whahaha.
 
Marjan op 20-05-2010 11:55
Haha net zoals Ans dacht ik ook van oke straks verteld ze dat de buurvrouw in kwestie doof is of zo en dat ze daarom geen gesprek met je aanging, maar wat een verhaal weer, pffff daar moet je weer echt Famke voor heten om zoiets mee te maken.....
 
Liefs Marjan
Edith op 20-05-2010 15:13
Hahaha,
Dat had ik ook verwacht, dat de buurvrouw doof zou blijken te zijn.
Vreemde mensen hoor.
Maar idd, beter dan ruzie met de buren.
Hoewel, dit is ok wel frusterend................
 
Geniet van het mooie weer!
Liefs
Edith
boclau op 20-05-2010 15:59
Inderdaad een vreemde buurvrouw! Jammer dat je nooit hebt kunnen achterhalen waarom ze steeds niks zei.
Fijne donderdag,
 
Liefs van Tanya
Leo op 20-05-2010 17:38
Die buren wat op zijn zachtst gesteld 'óp zichzelf'. Dat zijn wij ook graag, maar met de buren en de verder lieden in ons straatje hebben we wel een normaal contact. Wel bijzonder dat ze dan bij hun vertrek wel ineens dat contact maakten. Rare jongens die Friezen....haha!
dikkemick op 25-05-2010 17:08
Gelukkig hebben wij aan beide kanten goede buren!
Geen gedoe en we zijn allang blij!
Een struik met gele bloempies?
Ja, dat lijkt mij ook prachtig, want Geel is ook mijn lievelingskleur!
Heb je die voorzetramen nog trouwens?
Niet dat ik ze wil hebben, maar momenteel is eigen groente en fruit verbouwen helemaal IN en misschein kun je er een leuk kasje van bouwen voor de eigen groente- & fruittuin?!?
Groets,
Dikke Mick
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Wil je niks missen van wat ik schrijf?
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Waar komen jullie vandaan?
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl