Wow! Zoveel lezers, wat leuk!
View My Stats
Laatste reacties
Mijn boekjes

Famkes weblog

Op 4 december is mijn boekje "Famkes Weblog" uitgekomen. Het gaat over de (on)gewone dingen die allemaal in ons gezin gebeuren.

Dwaze maar ook serieuze dingen worden er in besproken, zoals de innige band die Famke met haar vader had.
Nostalgie, vermengd met zaken uit het heden.
 
Het boekje is te bestellen bij mij. Stuur me dan een mailtje (famkesweblog@gmail.com) en ik zal ervoor zorgen dat je een boekje krijgt. Het boekje heeft 176 pagina's, is geïllustreerd door Amy en het kost € 15,95.
----------------------
 
Famke gaat worldwide
 
 
Donderdag 24 juni is mijn tweede boekje "Famke goes worldwide" uitgebracht. Famke vertelt vol humor over haar gezin, waar steeds de meest dwaze dingen gebeuren. Wil je eens lekker lachen? Bestel dan een boekje. Het boekje is 111 blz. dik en het kost € 14,95. De illustraties zijn wederom van dochter Amy. Stuur me een email en ik zorg ervoor dat je het gevraagde krijgt. Emailadres: famkesweblog@gmail.com
---------------------
 
@ Famkeshome
 
 
Op 25 november is mijn derde boekje @Famkes home uitgekomen.
Als blunderen een beroep is dan is Famke zo ongeveer een professional. In @Famkes home vertelt ze op een vrolijke manier over de dingen die allemaal fout gaan in haar gezin. Ze spaart niemand, vooral zichzelf niet. Een heerlijk boek met ondanks de dwaze situaties toch ook veel herkenningspunten. Lach, herken en geniet!
Wil je dit boekje bestellen? Dan kun je een mailtje sturen naar famkesweblog@gmail.com en dan zorg ik ervoor dat je een boekje krijgt.

 

.
Er zijn van die dagen.....
Er zijn van die dagen dat alles lijkt mis te lopen. Gelukkig worden ze vaak gevolgd door dagen waarop werkelijk alles lukt.
Ik wist allang dat gisteren een rotdag zou worden. Lief moest naar de cardioloog voor controle. Nu was dat niet zo erg want we wisten natuurlijk al dat de berichten goed zouden zijn. En dat waren ze! Hij mag zich meer inspannen en moet zelfs fietsen. Nu, dat is voor mij ook wel goed. Wat meer fietsen. Het is gewoon erg. Zelfs voor een  klein boodschapje dichtbij pak ik de auto, terwijl ik vroeger overal heenfietste. Zelfs voor een cursus naar Leeuwarden 30 km. verderop, pakte ik de fiets omdat het zulk lekker weer was. 4 weken lang, elke dag op de fiets en ik vond het heerlijk!
Mijn zoon moest weer geopereerd worden aan zijn elleboog. Om alles te herstellen hadden ze van alles vast moeten maken en die dingen moesten er nu weer uit. Niet zo erg, maar toch.....het was wel weer een operatie, hij moest wel weer onder narcose. En echt, er is niks ergers dan je kind in een ziekenhuisbed te zien liggen, half versuft met veel pijn. Ook al is hij dan al 36, ik vind dat nog steeds verschrikkelijk. Maar gelukkig ging ook dat allemaal goed.
Amy had weer avonddienst, kwam 's nachts om 2 uur thuis en was helemaal kapot. Haar auto ook. Na 5 jaar trouwe dienst (en 400.000 op de teller) had hij het nu echt begeven. Er waren problemen met de koppeling en hij ging nu echt te veel kosten en eigenlijk was dat zonde van het geld. De bedoeling was om pas in december, als hij voor de keuring moest, om een andere auto te kijken en zodoende nog even door te sparen. Maar helaas, alle tekenen wezen er vannacht op dat Jamie (zo heet haar auto) overleden was. En tja, toen deed ik natuurlijk geen oog dicht. Vond het zo sneu voor haar dat ik er niet van kon slapen. Ze had nog niet genoeg gespaard en moest wel maandagmorgen om half 4 weer onderweg naar haar werk. En 3x raden wie haar dan moest brengen? En hoe moest ik dat elke dag in hemelsnaam volhouden. En dan die avonddiensten....Soms werkte ze tot 3 uur 's nachts. Helluup!! Geen wonder dat ik niet kon slapen. Wat een ellende. Wat had ik met haar te doen.
En toen werd het vanmorgen. Even op internet gekeken en jawel, er stond een superauto die veel goedkoper was dan ze verwacht had. Gauw gekeken, flinke rondrit gemaakt, maar we wisten het al bij het instappen. Dit werd hem! Hij reed fantastisch, er stond nog niet zo heel veel op de teller, hij zat lekker en had ook nog wat electronische foefjes. En, nog het belangrijkst, ze had het geld ervoor! Wat een bof! Hij moest alleen nog voor de apk. Nu, dat was nog mooie ervan. Stel je voor dat hij over een maand of 3, 4 moest, dan heb je die kosten er ook nog bij en nu kostte het mooi niks! En blij dat ze was! En ik ook natuurlijk. Nu hoef ik haar alleen maar maandag even (nou ja, even) te brengen en dan red ze zichzelf wel weer. En wat een mooie auto heeft ze gekocht! Super! Ben zo blij voor haar.
Mijn lief wilde voor de tuin (ja echt, hij werkt als een idioot in de tuin. Hij mag wel wat doen natuurlijk, maar echt niet zoveel als hij nu doet) een paar nieuwe tuinschermen. Gister bij een tuincentrum gekeken. Ze waren in de aanbieding, 2 schermen niet voor 100 maar 75 euro. Helaas hadden we 3 nodig en moesten voor de derde dan weer de volle 50 euro betalen plus zo'n 50 euro om te brengen. Mijn lief wilde dit niet (ik heb er geen verstand van en heb geen idee wat die dingen kosten) en hij wilde in Bolsward kijken. Dus toen we de auto gekocht hadden, nog even snel naar de Welkoop. Die had nota bene de tuinschermen ook in de aanbieding maar dan voor 35 euro per stuk, ipv 50 euro zoals in Sneek. En brengen? Natuurlijk, geen enkel probleem. Het kostte wel 7,50. Nu, dat was lachen natuurlijk. Dus, lief blij, ik blij omdat hij blij was. Wat een dag! Wel een dure eigenlijk.
Met mijn zoon gaat het ook alweer goed, de operatie heeft amper een kwartier geduurd. Even door de pijn heen en dan is dat ook weer klaar.
En toen won Jaap ook nog de X factor. Vanaf het begin was ik al fan. Alleen heb ik het een beetje gemist, de uitslag dan. Ik zat gezellig op de bank (iets wat ik bijna nooit doe, ik haat tv) en was er helemaal klaar voor. Maar na een aantal slapeloze nachten was ik blijkbaar toch een beetje te relaxed. Ik viel dan ook als een blok  in slaap en schrok wakker toen ik Amy hoorde juichen.
Pff, wat een dag! Maar wel een leuke.

Reacties

Geke op 30-05-2010 08:37
Ja soms heb je van die dagen pfffffff maar je hebt ook wel weer veel leuke dingen gehad en dat scheelt.
Ik kijk nooit X factor en juist gisteravond wel bij de buren dus ik heb de spanning e.d gezienen het verschil was maar 1%.
Fijne zondag, liefs Geke.
Anton op 30-05-2010 11:45
fijn weekend knuffels van anton en mama
Ans op 30-05-2010 12:11
Nou, dat is wel duidelijk een rotdag en een goede dag! Die rotdag viel achteraf gezien eigenlijk nog wel mee, omdat alles goed kwam, maar op dat moment is het natuurlijk heel vervelend! Ik moet er niet aan denken om mijn zoon in het ziekenhuis te zien liggen, dat lijkt mij echt heel moeilijk!
50 euro voor bezorgen??? Brengen ze die dingen met de gouden koets?
Groot gelijk dat jullie nog even verder keken! Het is normaal om wat bezorgkosten te betalen, maar het moet wel normaal blijven!
 
 
Marjan op 30-05-2010 12:12
Goed nieuws dus toch nog, je zoon nu van alle ellende af hopelijk en je dochter een nieuw karretje, wauw en tja Floris is natuurlijk ook super belangrijk nieuws maar dat wist je al dat dat goed ging....
 
Ik zal vandaag of morgen ook weer even een nieuw logje schrijven, heb nu een beetje last van die grrrrrr buikgriep, maar heb gisteren van hubby een nieuwe laptop gehad.............. superrrrrrrrrrrrr
 
Liefs Marjan
wiebie74 op 30-05-2010 14:58
Hoi Famke,
Fijn dat het allemaal toch nog goed is gekomen! Dus je dochter heeft een naam voor haar auto? Grappig hoor! Hoe gaat ze haar nieuwe auto dan noemen? En ja, ook ik heb gisteravond de uitslag helaas gemist maar heb vanochtend snel even alle optredens op xfacor.nl bekeken en Jaap is echt de terechte winnaar!
liefs,
Wanda
Marianne op 30-05-2010 15:13
Hallo Famke
 
Uiteindelijk is alles toch nog goed gekomen...
 
Fijn het met je man en zoon nu allemaal goed gaat...
 
Dat was mazzel zeg dat je dochter aan zo'n mooi autootje kwam voor een leuke prijs...zal ze wel veel plezier aan beleven..
 
En jullie zijn dus ook goed geslaagd met de tuinschermen...waren trouwens niet duur vind ik...
 
Ik wens je nog een fijne middag.
Liefs Marianne
 
Harmke op 30-05-2010 17:38
allles loopt je soms ook tegen pffffff.
Maar zoals je zegt er zijn leuke en mindere fijne dagen.
De auto heeft het loodje gelegd dan ook , grrr ze zal wel baalen dan ook.
We hebben er 1 tekoop een suzukie ignes ,heel weinig kilometers op de teller.
Mijn man kan niet meer rijden helaas.
Goed onderhouden dan ook, mankeerd niets aan.
Nog een fijne week verder voor je, dat alles zijn gangetje mag gaan.
Gr Harmke
 
 
boclau op 30-05-2010 21:17
Dat is een hele vreemde dag geworden! Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goedgekomen. Fijn voor Amy dat ze weer een nieuwe auto heeft.
wklady op 31-05-2010 14:10
Gelukkig is alles uiteidelijk toch nog goed gekomen!
En hoe gaat deze auto van je dochter heten?
Beterschap met je zoon.
En fijn dat je hubby wat vooruit gaat.
Liefs
Edith
Jet. op 31-05-2010 18:09
En zo kwam alles toch weer goed , ja wat kan je je als moeder van een 36 jarige zoon je nog druk maken hé, het blijft maar doorgaan hihihi.
Gelukkig dat Amy een leuk autootje gevonden heeft .
En fijn toch dat manlief weer mag fietsen , dat word dan volgend jaar voor jou ook de 11 steden tocht ............................
Liefs Jet.
Edwin op 31-05-2010 21:36
Er gaat opnieuw een wereld voor je open nu je man zich weer beter voelt. Geluk, en dat het zo mag blijven!
 
Fijne avond
Groet Edwin
dikkemick op 01-06-2010 15:42
Lekker dat je man zich weer beter voelt en dat ie weer mag gaan fietsen!
Nou jij ook weer op het Stalen Ros en huppetee...auto laten staan!
 
De tuinschermen zijn erg verschillend van prijs idd!
Goed om je heen kijken loont dus zeker de moeite zoals je dus hebt gezien!
Groets en o ja.......
JAAP heeft gewonnen....Famke? Famke?
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz......
die slaapt!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Wil je niks missen van wat ik schrijf?
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Waar komen jullie vandaan?
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl