Wow! Zoveel lezers, wat leuk!
View My Stats
Laatste reacties
Mijn boekjes

Famkes weblog

Op 4 december is mijn boekje "Famkes Weblog" uitgekomen. Het gaat over de (on)gewone dingen die allemaal in ons gezin gebeuren.

Dwaze maar ook serieuze dingen worden er in besproken, zoals de innige band die Famke met haar vader had.
Nostalgie, vermengd met zaken uit het heden.
 
Het boekje is te bestellen bij mij. Stuur me dan een mailtje (famkesweblog@gmail.com) en ik zal ervoor zorgen dat je een boekje krijgt. Het boekje heeft 176 pagina's, is geïllustreerd door Amy en het kost € 15,95.
----------------------
 
Famke gaat worldwide
 
 
Donderdag 24 juni is mijn tweede boekje "Famke goes worldwide" uitgebracht. Famke vertelt vol humor over haar gezin, waar steeds de meest dwaze dingen gebeuren. Wil je eens lekker lachen? Bestel dan een boekje. Het boekje is 111 blz. dik en het kost € 14,95. De illustraties zijn wederom van dochter Amy. Stuur me een email en ik zorg ervoor dat je het gevraagde krijgt. Emailadres: famkesweblog@gmail.com
---------------------
 
@ Famkeshome
 
 
Op 25 november is mijn derde boekje @Famkes home uitgekomen.
Als blunderen een beroep is dan is Famke zo ongeveer een professional. In @Famkes home vertelt ze op een vrolijke manier over de dingen die allemaal fout gaan in haar gezin. Ze spaart niemand, vooral zichzelf niet. Een heerlijk boek met ondanks de dwaze situaties toch ook veel herkenningspunten. Lach, herken en geniet!
Wil je dit boekje bestellen? Dan kun je een mailtje sturen naar famkesweblog@gmail.com en dan zorg ik ervoor dat je een boekje krijgt.

 

.
Bewondering
Er zijn van die mensen waar ik diepe bewondering voor heb. Een van hen is mijn Afrikaanse vriendin Esther. Toen haar man vanuit Angola moest vluchten bleef ze zwanger alleen achter. Haar dochter werd onder de moeilijkste omstandigheden geboren en na een jaar of 7 was ze eindelijk ook in de gelegenheid om weg te gaan uit Afrika, op zoek naar haar man. Voor haar man was het ook een schok te ontdekken dat hij een dochter had, maar allebei hadden ze schijnbaar een ongelooflijk aanpassingsvermogen want het ging wonderbaarlijk goed met die twee.
Na een tijdje  werd er een jongetje geboren. Omdat Esther nog geen status had, moest het kindje geboren worden in het asielzoekerscentrum. In principe was dat haar adres maar ze woonde gewoon bij haar man, die een huis en werk had. En toen, in wat de mooiste periode voor beiden moest zijn, zat ze weer voor een paar maanden in het centrum. Waar het vies was en waar ze absoluut geen privacy had. Ze moest daar blijven omdat er complicaties waren en als ze toch bij haar man ging wonen, dan werden de dokterskosten niet vergoed. Zo simpel was het en ze aanvaardde dat gelaten. Sneu hoor, het eerste kindje alleen krijgen en met het tweede kindjes weer geen feest. Maar ze dacht er zelf anders over. Straks ging ze lekker weer bij haar man wonen en dan konden ze samen genieten van alles. En hij mocht toch bij haar op bezoek komen? Dat was toch ook fijn?
Weer een jaar later kwam er een dochter bij en deze keer was het heerlijk feest. Iedereen was blij voor hun. Hehe, na jaren geklooi was de ellende eindelijk achter de rug en konden ze een normaal leven leiden.
Helaas, 2 jaar later overleed haar man. Schijnbaar plotseling. Maar toen Esther hier pas was en hij ook ziek was heeft hij ons in vertrouwen gevraagd of we alsjeblieft om zijn gezin wilden denken als hij er niet meer zou zijn. En tja, dat beloofden we natuurlijk. Dus waarschijnlijk heeft hij toch wel iets aan voelen komen. En zo bleef Esther op 34-jarige leeftijd achter met 3 kinderen in de leeftijd van 12, 3 en 2 jaar. 2 kinderen die hun vader nooit zouden leren kennen en een kind die daar amper de tijd voor had gehad. Volgens Afrikaans gebruik werd er een maand of 3 volledig voor haar gezorgd en kreeg ze de tijd om te rouwen. Tja, dat verzorgen vind ik een goed plan maar om nu te zeggen dat het daarna over is....Maar goed, zo doen ze dat. En inderdaad, na de rouwperiode werd ze weer de sterke vrouw die ze altijd geweest was. Altijd vrolijk, gastvrij, nooit klagen, nou ja, noem maar een goede eigenschap op en ze heeft die. Echt waar.
Omdat de jongste kinderen enorm verschillen in karakter heeft ze het volgende bedacht. Het jongetje is een lief, zachtaardig kereltje die finaal onder de voeten gelopen wordt door zijn dominante, jongere adhd zusje. Om ze toch allebei extra aandacht te geven omdat ze ook geen vader meer hebben, heeft Esther elke woensdagmiddag kinderdag. De ene woensdag gaat ze met het jongetje speciale jongensdingen doen en blijft het meisje thuis, de andere woensdag worden de zaken omgedraaid. En het oudste meisje dan? Nu, die krijgt elke avond speciale aandacht.
Ik kan er niks aan doen maar ik vind dat ontzettend knap. En lief. Want zichzelf cijfert ze helemaal weg. Eerst de kinderen en dan zijzelf. Want de kinderen hebben geen vader meer. Tja, denk ik dan, maar jij hebt geen man meer. Is toch ook erg? En net als de kinderen daar natuurlijk niks aan kunnen doen, kan zij dat ook niet.
Binnenkort komt de hele zooi hier logeren. En dan zullen we haar eens fijn in de watten leggen. Want dat verdient ze!
 

Reacties

hubenyvonne op 27-08-2010 14:51
Petje af voor Esther en voor alle andere Afrikaanse vrouwen.
Want al hebben wij nog ons Puntje om af en toe lekker te kunnen klagen, kijkend en luisterend en meevoelend met Afrikaanse vrouwen rest ons alleen nog maar stilte en respect.
 
yvonne
choices op 27-08-2010 19:22
Mijn respect heeft ze , geweldige vrouw lijkt me dat , trouwens jij moet ook wel een pracht mens zijn dat jij je er zo voor inzet.
Fijn weekend en liefs.
 
Ann
boulebalweblog op 28-08-2010 17:28
Hoi Famke
Petje af voor zulke mensen die eerst in de ellende zten en eindelijk een gelukkig gezin konden stichten , maar jammer genoeg mocht dat niet
Het overlijden van haar kwam even hard aan , maar ze heeft een vriendin waar je u tegen mag zeggen
Famke ik hoop dat je nog heel vriendin mag blijven met die vrouw
Liefs Rinus
 
 
Geke op 29-08-2010 09:04
Deze vrouw verdiend echt respect en wat zouden wij Hollanders geklaagd hebben als ons dit overkwam.
Fijn dat jullie haar ook even gaan verwennen want dat heeft ze verdiend.
Liefs Geke.
Edwin op 29-08-2010 12:20
                     Hoi Famke.

En dan is ze evengoed optimistisch ondanks die omstandigheden. Alle respect voor deze vrouw. Van het hart naar het hart, zo gaat het met mensen die hun hart openstellen.
 
Daarom zijn jullie in elkaars leven.

Fijne dag
Groetjes
Ans op 29-08-2010 23:29
Ze is een held!!
boclau op 31-08-2010 16:45
Dat verdiend inderdaad respect, knap hoor!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Wil je niks missen van wat ik schrijf?
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Waar komen jullie vandaan?
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl