Wow! Zoveel lezers, wat leuk!
View My Stats
Laatste reacties
Mijn boekjes

Famkes weblog

Op 4 december is mijn boekje "Famkes Weblog" uitgekomen. Het gaat over de (on)gewone dingen die allemaal in ons gezin gebeuren.

Dwaze maar ook serieuze dingen worden er in besproken, zoals de innige band die Famke met haar vader had.
Nostalgie, vermengd met zaken uit het heden.
 
Het boekje is te bestellen bij mij. Stuur me dan een mailtje (famkesweblog@gmail.com) en ik zal ervoor zorgen dat je een boekje krijgt. Het boekje heeft 176 pagina's, is geïllustreerd door Amy en het kost € 15,95.
----------------------
 
Famke gaat worldwide
 
 
Donderdag 24 juni is mijn tweede boekje "Famke goes worldwide" uitgebracht. Famke vertelt vol humor over haar gezin, waar steeds de meest dwaze dingen gebeuren. Wil je eens lekker lachen? Bestel dan een boekje. Het boekje is 111 blz. dik en het kost € 14,95. De illustraties zijn wederom van dochter Amy. Stuur me een email en ik zorg ervoor dat je het gevraagde krijgt. Emailadres: famkesweblog@gmail.com
---------------------
 
@ Famkeshome
 
 
Op 25 november is mijn derde boekje @Famkes home uitgekomen.
Als blunderen een beroep is dan is Famke zo ongeveer een professional. In @Famkes home vertelt ze op een vrolijke manier over de dingen die allemaal fout gaan in haar gezin. Ze spaart niemand, vooral zichzelf niet. Een heerlijk boek met ondanks de dwaze situaties toch ook veel herkenningspunten. Lach, herken en geniet!
Wil je dit boekje bestellen? Dan kun je een mailtje sturen naar famkesweblog@gmail.com en dan zorg ik ervoor dat je een boekje krijgt.

 

.
Mijnheer de baron
Tijdens de jaren 50 had mijn lief en zijn broer een speciaal vriendje waar ze behoorlijk wat kattekwaad mee uithaalden. Nou ja kattekwaad, zelf zagen ze dat heel anders. Ze noemden het zelf "leuk spelen". Zo had mijn schoonvader een kaart waar zijn lidmaatschap van de vogelwacht op stond. Dit betekende dat hij vogelnesten mocht inspecteren. Nu, dat deden mijn lief en zijn vriendjes ook. Ze jatten de kaart en gingen op stap. Lekker naar buiten, in de frisse lucht, vernielden verder niks, dus wat was er mis mee? Bovendien vonden zij het nl. helemaal uit zichzelf noodzakelijk dat de eieren geteld werden. Dat de vogelwacht dat niet verwachtte van hun leden vonden ze maar stom. En dus telden ze de eitjes. Van  de meest zeldzame vogeltjes. Maar dan min 1. Want ze wilden zelf ook graag een mooie verzameling eitjes hebben. En ze hadden niet allemaal zo'n verzameling, nee het was gemeenschappellijk bezit. Nu, leuk toch?
Vlakbij woonde een baron in een landhuis waar een klein bos bij hoorde. En in dat bos kon je zo heerlijk spelen en ook daar werden de nestkastjes gecontroleerd. Wel stond er iemand op de uitkijk voor het geval mijnheer de baron besloot om een wandelingetje in zijn bos te maken.
Op een keer zaten de jongens net in een boom toen de uitkijk schreeuwde: "Kerel!"
Mijn lief was nog op tijd uit de boom maar zijn vriendje, och lieve help. Die schrok zo dat hij zich onmiddellijk uit de boom liet vallen. Mijnheer de baron was inmiddels al zo dichterbij dat hij bij het arme slachtoffer stond. Terwijl het joch naar adem snakte, werkte zijn brein natuurlijk razendsnel. Hoe moest hij zich hier uitkletsen? In een boom zitten terwijl je niet eens in het bos mocht komen! En mijnheer baron die op hem neerkeek. Toen het joch weer een beetje adem kon halen zei hij: "Dag mijnheer baron. Mijnheer baron is al oud zeker he? Hoe oud is mijnheer baron?"
"Val maar niet uit de boom", baste mijnheer de baron, die zich natuurlijk een ongeluk lachte.
En zonder ook maar enige straf te krijgen liepen de jongens het bos uit. Tot de volgende keer. Als mijnheer baron niet keek.

Reacties

boclau op 01-10-2010 18:18
Gelukkig had het vriendje niets! Leuk om ook wat over je man te lezen.
hubenyvonne op 02-10-2010 09:15
Volgens mij hebben die twee 'snaken' hier niks van begrepen
Iemand van wie ze dachten dat ie nou wel heeeeel erg boos zou worden, en dan die anticlimax...jammer dat we hun gezichten van toen niet kunnen zien,
 
liefs,
yvonne
Henriëtte op 02-10-2010 09:39
Ja dat is zeker jammer dat er geen plaatjes bij staan hihihi.
Geweldig verhaal weer , en manlief was ook geen lieverdje zo te lezen hihihi.
 
Ja vervelend hé met dat vochtige weer gaat de fibro lekker tekeer, het moet gewoon zomer worden pppfffff.
Fijn weekend
Liefs Jet.
Ans op 02-10-2010 12:48
Hahaha, die jongen schrok zich natuurlijk drie slagen in het rond!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Wil je niks missen van wat ik schrijf?
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Waar komen jullie vandaan?
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl