Wow! Zoveel lezers, wat leuk!
View My Stats
Laatste reacties
Mijn boekjes

Famkes weblog

Op 4 december is mijn boekje "Famkes Weblog" uitgekomen. Het gaat over de (on)gewone dingen die allemaal in ons gezin gebeuren.

Dwaze maar ook serieuze dingen worden er in besproken, zoals de innige band die Famke met haar vader had.
Nostalgie, vermengd met zaken uit het heden.
 
Het boekje is te bestellen bij mij. Stuur me dan een mailtje (famkesweblog@gmail.com) en ik zal ervoor zorgen dat je een boekje krijgt. Het boekje heeft 176 pagina's, is geïllustreerd door Amy en het kost € 15,95.
----------------------
 
Famke gaat worldwide
 
 
Donderdag 24 juni is mijn tweede boekje "Famke goes worldwide" uitgebracht. Famke vertelt vol humor over haar gezin, waar steeds de meest dwaze dingen gebeuren. Wil je eens lekker lachen? Bestel dan een boekje. Het boekje is 111 blz. dik en het kost € 14,95. De illustraties zijn wederom van dochter Amy. Stuur me een email en ik zorg ervoor dat je het gevraagde krijgt. Emailadres: famkesweblog@gmail.com
---------------------
 
@ Famkeshome
 
 
Op 25 november is mijn derde boekje @Famkes home uitgekomen.
Als blunderen een beroep is dan is Famke zo ongeveer een professional. In @Famkes home vertelt ze op een vrolijke manier over de dingen die allemaal fout gaan in haar gezin. Ze spaart niemand, vooral zichzelf niet. Een heerlijk boek met ondanks de dwaze situaties toch ook veel herkenningspunten. Lach, herken en geniet!
Wil je dit boekje bestellen? Dan kun je een mailtje sturen naar famkesweblog@gmail.com en dan zorg ik ervoor dat je een boekje krijgt.

 

.
De aanrijding
Soms, echt waar, luister ik naar mijn lief. Niet omdat ik zo gehoorzaam en onderdanig ben, maar gewoon omdat hij anders zo ongelooflijk kan zeuren. Vooral als blijkt dat hij gelijk heeft.
Het was op een donkere, zeer winderige dag. We moesten ergens heen waar een heel donkere parkeerplaats was. Meestal (oh nee: altijd) parkeer aan de kant van de weg omdat ik als de dood ben dat ik iemand aanrijdt omdat het zo donker op de parkeerplaats is. En vooral kinderen zie je in je dode hoek niet en bovendien, de andere auto's zie ik ook bijna niet met mijn suffe kop. Dus: netjes aan de kant van de weg, no problem.
Maar omdat het zo vreselijk hard waaide zat lief thuis al te zeuren.
"Je kunt de auto beter op de parkeerplaats zetten hoor," bemoeide hij zich niet met zijn eigen zaken (ja duh, het is toch mijn auto!), "straks krijg je een tak op je auto en dan...."
Ik zuchtte een paar keer diep en aan de blik in mijn ogen zag hij natuurlijk dat ik dat helemaal NIET van plan was. Dus, zette hij zijn zeurklier open, net zolang tot ik zei: "Okay, okay, ik doe het wel." Pffff, zeikerd.
En je zult het niet willen geloven, maar ik rijd al 15 jaar schadevrij. Nog nooit iets gehad. En op deze donkere, winderige avond, ja hoor, bij het achteruit inparkeren raakte in net de gloednieuwe auto van een goede bekende. Shiiiiiiiiiit.
Natuurlijk was ik boos op lief. Want tja, als hij niet......Maar ja, ik had het natuurlijk helemaal zelf gedaan. Dus papieren erbij, schadeformulier etc. etc. Wat een ellende. En tja, als een echte vrouw wreef ik het er natuurlijk wel even in.
"Als jij niet zo....."
Anyway, de schade werd snel geregeld. In principe viel het wel mee, nieuwe bumper en klaar. Van de verzekering kreeg ik een brief "dat het geen enkel probleem was." Nu, dat was dan weer geluk bij een ongeluk.
Totdat vanmorgen mijn verzekering werd afgeschreven. 50 euro erbij!!!! 50 euro!!!
Lieve help, nooit geweten dat ik zoveel lelijke dingen kan zeggen.
Ik besloot om eens te gaan shoppen bij andere verzekeringen. Normaal wil altijd het onderste uit de kan hebben maar wat de verzekeringen betreft zijn we gewoon naar onze bank gestapt (40 jaar geleden) en hebben alles afgesloten wat we dachten nodig te hebben. En er nooit weer naar omgekeken.
Tot vanmorgen.
Tijdens mijn speurtocht naar de goedkoopste verzekering ontdekte ik tot mijn grote schande dat we een van de duurste verzekeringen hadden die je maar kunt bedenken! Ik kon per maand 80 euro goedkoper. Nu, dat vind ik nogal wat. Bovendien ben ik dan ook weer all risk verzekerd (bij de vorige dus niet) en veel hoger. Tegen veel lager tarief.
Ik besloot de kennis te bellen. Hij voelde zich vreselijk schuldig omdat ik hem had aangereden. Nou ja, dat was niet nodig want ik had het helemaal alleen gepresteerd. Ik bedankte hem voor het feit "dat ik hem had mogen aanrijden". Want zonder dat aanrijdinkje was ik nooit gaan zoeken en was ik de komende tijd vrolijk doorgegaan met veel te veel te betalen.
Zo zie je maar. En grrrrrrrr lief loopt alweer met zijn borst vooruit. Want tja, als hij dat niet gezegd had.....
Pffffffff

Reacties

Ans op 27-01-2012 20:08
BOEM!!! OEPS!!! Dat is schrikken. Er zijn zoveel verzeleringen, met zo verschrikkelijk veel verschillen. ! Ik regel alles via mijn broer, hij kijkt niet alleen naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden en weet ook welke firma snel moeilijk doet en welke niet.
Mar op 29-01-2012 14:24
hoi.
 
Hoe is het verder met jou en alles ?
 
Een geluk bij een ongeluk dus he ?
Of een ongeluk bij een geluk?
 
gr van Mar
wiebie74 op 30-01-2012 19:47
Een geluk bij een ongeluk dus! Ik werk zelf in de verzekeringen en ja, het is wel lonend om eens rond te kijken...
liefs,
Wanda
Anton op 05-02-2012 13:25
hallo,
Ja wat herkenbaar wij hebben het ook gehad.
Balen van de aanrijding maar nu wel een hoop geld besparen 960 euro per jaar daar kan je lekker van op vakantie of wat anders leuk doen toch.
fijne week knuffels van Anton en mama en papa en een pootje van Odie
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Wil je niks missen van wat ik schrijf?
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Waar komen jullie vandaan?
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl