Wow! Zoveel lezers, wat leuk!
View My Stats
Laatste reacties
Mijn boekjes

Famkes weblog

Op 4 december is mijn boekje "Famkes Weblog" uitgekomen. Het gaat over de (on)gewone dingen die allemaal in ons gezin gebeuren.

Dwaze maar ook serieuze dingen worden er in besproken, zoals de innige band die Famke met haar vader had.
Nostalgie, vermengd met zaken uit het heden.
 
Het boekje is te bestellen bij mij. Stuur me dan een mailtje (famkesweblog@gmail.com) en ik zal ervoor zorgen dat je een boekje krijgt. Het boekje heeft 176 pagina's, is geïllustreerd door Amy en het kost € 15,95.
----------------------
 
Famke gaat worldwide
 
 
Donderdag 24 juni is mijn tweede boekje "Famke goes worldwide" uitgebracht. Famke vertelt vol humor over haar gezin, waar steeds de meest dwaze dingen gebeuren. Wil je eens lekker lachen? Bestel dan een boekje. Het boekje is 111 blz. dik en het kost € 14,95. De illustraties zijn wederom van dochter Amy. Stuur me een email en ik zorg ervoor dat je het gevraagde krijgt. Emailadres: famkesweblog@gmail.com
---------------------
 
@ Famkeshome
 
 
Op 25 november is mijn derde boekje @Famkes home uitgekomen.
Als blunderen een beroep is dan is Famke zo ongeveer een professional. In @Famkes home vertelt ze op een vrolijke manier over de dingen die allemaal fout gaan in haar gezin. Ze spaart niemand, vooral zichzelf niet. Een heerlijk boek met ondanks de dwaze situaties toch ook veel herkenningspunten. Lach, herken en geniet!
Wil je dit boekje bestellen? Dan kun je een mailtje sturen naar famkesweblog@gmail.com en dan zorg ik ervoor dat je een boekje krijgt.

 

.
3 jaar bloggen
Ik heb vandaag iets geks gedaan. Ik heb mijn eigen blog gelezen. Vandaag is het 3 jaar geleden dat ik begon en ik was eigenlijk wel benieuwd wat ik er allemaal op gezet heb.
Ten eerste natuurlijk heel veel herinneringen van vroeger. Dat was echt een hartewens van me om dat allemaal op papier te zetten. Vooral de dingen die ik vroeger niet goed begreep van mezelf (zie blogje: raar) maar wat nu zo helder als wat is. Maar ook natuurlijk dingen die ter plekke gebeurden. En wat gebeurt er dan veel in die 3 jaar.
Er zijn maar liefst 3 boekjes van mij uitgekomen die het allemaal erg leuk doen. Leuk om te lezen hoe ik met Famke 1 heb zitten worstelen om het in het goede format te krijgen. En op de dag voor het uit zou komen (en we een feestje zouden geven) lief opeens instortte en 2 jaar zwaar ziek was. Wat een ellende hebben we beleefd. En weer werd ik misselijk van de blogs die ik schreef vlak voor de operatie. En de vreugde toen alles goed was gegaan.
Het klinkt misschien gek, maar toch vergeet je weer een boel.
Ook moest ik lachen om Amys verhuizen, ook al weer 8 maanden geleden. Hoe het nu met haar gaat? Fantastisch! Het huisje is nu zo goed als klaar en ze heeft al verscheidene etentjes gegeten. Foto's van de maaltijden zet ze dan op Facebook en dan baal ik dat ik niet ook ben uitgenodigd. En die avond toevallig iets simpels eet.
Het grappige vind ik dat als je iets leest dat je dan denkt: oh ja, dat is ook zo. Wat leuk dat ik dat allemaal opgeschreven heb.
Dat is ook de reactie die ik op mijn boekjes krijg. Weet je dat allemaal nog? Of heb je dat altijd allemaal opgeschreven? Nou nee, zo werkt het niet.
Ik hoor, zie, ruik iets en dan denk ik: oh ja, dat is ook zo.
Ook heb ik natuurlijk wel dingen opgeschreven die dezelfde dag gebeurden (zie blog: de klungel o.a.) en die je eigenlijk meteen weer vergeet. Tenzij je ze opschrijft, zoals ik.
Een collega van Amy (die alle boekjes gelezen heeft) vroeg aan Amy of het echt allemaal gebeurd is. En hoe we dat in hemelsnaam voor elkaar kregen. Zij beleefde nooit wat!
Natuurlijk is dat niet waar, iedereen beleeft toch dingen in zijn leven? Alleen de een vergeet alles en de ander vertelt het op een smakelijke manier. Zo lach ik me altijd ziek om de treinverhalen van Opoe gaat digitaal. Als je het echt goed leest gebeuren er geen spectaculaire dingen maar het wordt zo leuk gebracht dat je in een deuk ligt. En dat vind ik een kunst.
 
Dus....vandaag is het 3 jaar geleden dat ik deze blog begon. In het begin schreef ik wel een paar blogs per dag (die ik dan bewaarde voor een dag zonder inspiratie) en dat is wel ietsje minder geworden.
En oh ja, jullie vragen je natuurlijk af wat heeft Famke toch de afgelopen maanden gedaan? Niet geblogt in ieder geval.
Nu, om jullie de waarheid te zeggen: ik had het heel druk met van alles en nog wat. En ik heb er vreselijk van genoten. Het was heerlijk om de hele tijd lekker thuis te zijn, niks te hoeven en lekker te genieten van het gezelschap van mijn lief die (als we terugrekenen) toch wel een jaar of 10 ziek is geweest. En die nu weer de simpelste dingen samen met me deed ipv dat ik het allemaal alleen moest doen. En ik kan je vertellen: dat was genieten!
Helaas ben ik toch weer aan het werk gegaan (ook weer een heel verhaal maar dat moet maar een andere keer) en lief zei het al: zodra je weer werkt ga je ook weer bloggen. Dat schijnt samen te gaan.
Voor de statistieken: dit was blog nr. 440.

Reacties

Ans op 15-04-2012 10:32
Hahaha, dank voor de reclame! Maar het is niet alleen het onthouden en vertellen, je moet het ook (willen) zien. Ik heb het idee dat veelmensen geen oog hebben voor die kleine dingetjes die om je heen gebeuren. Voor mij is de weblog ook echt een soort dagboek! De verhalen van vroeger, uit mijn jeugd komen af en toe boven borrelen, zo ineens is er wat, maar dat wordt natuurlijk steeds minder, het meeste heb ik al eens opgeschreven!
Jij hebt natuurlijk wel veel heel dingen meegemaakt, maar inderdaad is het ook hoe je het opschrijft!!! Die tijd dat je man zo ziek was weet ik ook nog goed, de spanning bracht je toen ook op mij over!!!
Je hebt in elk geval een lekkere tijd samen doorgebracht en ondertussen het huis opgeknapt. Toch weer aan het werk.... dat had je ook niet verwacht denk ik! We lezen nog wel hoe dat gegaan is! Fijne zondag!
Zizy-Marlene op 15-04-2012 11:22
Ten eerste fijn dat je weer blogt.. weet niet of ik zeggen moet ..fijn dat je weer werkt .. hahaha
 
Van harte gegeliciteerd meid .. dat er nog maar meer mogen volgen..
 
Fijne zondag
 
Liefs
Wil/zizy
onzeweg op 15-04-2012 16:45
Zo dat zijn al heel wat logjes.
Toch leuk hoor om nog eens terug te lezen.
Wat fijn dat je de laaste maanden zo heb t genoten met je man samen.
Blijven doen hoor en tussendoor al en toe een logje!
leuk! Succes met werken.
 
Liefs en een fijne week toegewenst!
dikkemick op 09-05-2012 09:04
Lekker dat je weer werkt, dus ook weer blogt, dat laatste alleen al voor ons, lezers dezes!
 
En idd, de ene beleeft veel, maar schrijft niets op, de ander beleeft veel en weet het ook nog leuk te verpakken in lettertjes en verhaaltjes, zoals idd, Ans en jij, hier!
 
Omdat ik niet te veel over mezelf kwijt wil op de blog doe ik dat niet, maar anders zou ik geen tijd hebben om te werken, ik zat alleen maar te tikken en te tikken en te tikken...
 
Mijn blog is over 16 dagen ook drie jaar jong!
Zal eens kijken hoeveel blogjes ik sinds die tijd heb neergezet...kom erop terug...
dikkemick op 09-05-2012 09:07
Nou, heb even gechekt en sta momenteel op 464 logjes, iets meer dan jij hebt, maar je bent dan ook een aantal maanden gestopt!
Gelukkig niet omdat er iets ergs aan de hand was, maar omdat je andere leuke dingen te doen had!
Gelukkig ben je weer "back on the Logfront" en kunnen we weer genieten van je verhalen!
 
En over werken gesproken....ik moet stoppen nu, want het werk wacht...
Dikke Mick op 13-01-2013 18:37

Jammer Famke, dat je zo weinig meer logt, of blogt, ,maar misschien komt dat wel eens weer...

in ieder geval alle goeds gewenst voor 2013!!!

Famke op 13-01-2013 18:41

DM: Das ook toevallig, was net van plan om meer te gaan bloggen. Heb mezelf even vermanend toegesproken.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Wil je niks missen van wat ik schrijf?
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Waar komen jullie vandaan?
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl