Wow! Zoveel lezers, wat leuk!
View My Stats
Laatste reacties
Mijn boekjes

Famkes weblog

Op 4 december is mijn boekje "Famkes Weblog" uitgekomen. Het gaat over de (on)gewone dingen die allemaal in ons gezin gebeuren.

Dwaze maar ook serieuze dingen worden er in besproken, zoals de innige band die Famke met haar vader had.
Nostalgie, vermengd met zaken uit het heden.
 
Het boekje is te bestellen bij mij. Stuur me dan een mailtje (famkesweblog@gmail.com) en ik zal ervoor zorgen dat je een boekje krijgt. Het boekje heeft 176 pagina's, is geïllustreerd door Amy en het kost € 15,95.
----------------------
 
Famke gaat worldwide
 
 
Donderdag 24 juni is mijn tweede boekje "Famke goes worldwide" uitgebracht. Famke vertelt vol humor over haar gezin, waar steeds de meest dwaze dingen gebeuren. Wil je eens lekker lachen? Bestel dan een boekje. Het boekje is 111 blz. dik en het kost € 14,95. De illustraties zijn wederom van dochter Amy. Stuur me een email en ik zorg ervoor dat je het gevraagde krijgt. Emailadres: famkesweblog@gmail.com
---------------------
 
@ Famkeshome
 
 
Op 25 november is mijn derde boekje @Famkes home uitgekomen.
Als blunderen een beroep is dan is Famke zo ongeveer een professional. In @Famkes home vertelt ze op een vrolijke manier over de dingen die allemaal fout gaan in haar gezin. Ze spaart niemand, vooral zichzelf niet. Een heerlijk boek met ondanks de dwaze situaties toch ook veel herkenningspunten. Lach, herken en geniet!
Wil je dit boekje bestellen? Dan kun je een mailtje sturen naar famkesweblog@gmail.com en dan zorg ik ervoor dat je een boekje krijgt.

 

.
Budget
Ik ben niet zo'n shopper. Ik vind het wel leuk om over de markt te flaneren maar verder....neuh. Lief daarentegen kon een vrouw zijn, die is er dol op. En het maakt niks uit naar welke winkel je hem meesleept, overal neemt hij de tijd voor (lees: alles gaat door zijn handen, grrrr, en ik maar wachten tot hij ein-de-lijk klaar is) en hij geniet er vreselijk van. Tja, ik weet het, ik moet niet zo zeuren.
Maar vandaag was het raak. Het was tijd om Famkes garderobe aan te vullen. Het meeste vond ik toch al redelijk verjaard, verschraald etc (tja je moet toch wat bedenken) en lief vindt niks leukers dan om mee te gaan. Nu ben ik een simpele shopper, ik kijk heel snel (echt heeeel snel) bij de bekende winkels om dan razendsnel naar de enige winkel te gaan waar ik me thuis voel. En waar ik altijd slaag. Altijd! Alleen zo jammer dat het ook een dure winkel is.
Nu had ik van tevoren al een budget bedacht. Ik had een bedrag in mijn hoofd wat ik uit wilde geven. En daar deed ik voor de zekerheid nog wat bij. En eventueel, eventueel als het echt nodig was, ach, dan kon dat ook nog wel. Maar....en dat had ik mezelf goed ingeprent, 1x over mijn budget heen was goed , 2x kon ook nog maar niet verder. Ook al waren er nog zoveel leuke, mooie etc. kleren.
Vol goede moed stapten we de winkel binnen, lief en ik. En ik zag meteen al een leuke jurk. Niet duur, kwam dat even mooi uit. Dat begon al goed zeg. Maar de jurk, of eigenlijk was het een tuniek (tenminste zo noemde de verkoopster het) was wel erg doorschijnend.
Geen nood, daar hoorde een jurk onder. Ook niet zo duur. Viel nog steeds binnen het budget. Maar ik vond de kleur van de jurk niet zo mooi. Nu, om een lang verhaal kort te maken, ik heb 5 verschillende jurken aangehad (onder de tuniek) die ik bijna allemaal kocht. Alleen, 1 van de jurken had zo'n prachtige, blauwe kleur die wel niet zo mooi bij die tuniek paste maar ach, er hing  nog wel iets anders. Tja, dan moest ik maar mijn budget + de eerste verhoging gebruiken.
Of ik er ook een bolerootje bij wilde. Huh? Bolerootje? Leuk! En het stond leuk!
Lief was helemaal in zijn nopjes en vond dat ik alles maar moest kopen. Tja, zo'n gemakkelijk man heb ik. Die maakt zich nooit druk om budget en extra's eroverheen. En de legging, waar de verkoopster mee aankwam, vond hij ook helemaal te gek. Kopen, zei hij.
Ja duh, ik maak me dus wel degelijk druk om budgets en zo en kocht maar (!?!) 5 dingen. Alleen toen ik naar de kassa liep om te betalen (voor ik nog meer ging kopen) zag ik een jurk en die kon ik gewoon niet laten hangen. Dus die heb ik ook nog gekocht. En mijn budget? Zelfs met de derde verhoging erbij, was ik er nog ver over heen. Pfffff.
Volgende keer bedenk ik geen budget meer hoor. Wat een stress heb je daar van.

Reacties

hanny / quadrisquare op 13-04-2012 23:02
Ik belééf het met je mee...
 
Ik heb geen lief bij de hand die ook nog pushed om meer te kopen...ik ben ook van dat : éven zpeken, is er iets dat me aanstaat, passen en als het dan OOK NOG PAST... betalen en wegwezen... ik ben het in die hokjes passen zo snel beu, krijg het er héét van en dan wil ik het liefste weer weg, de winkel uit.... !!!
Kun je nagaan dat ik vaker op pad moet om een komplete garedorbe bij elkaar te kopen... want meer dan 1, hooguit 2, dingen pàssen, houd ik niet vol...

Krijgen we nu ook een modeshow te zien
hier ?  Ben benieuwd hoor, naar die jurkjes en die over-tuniek....
liefs,  hanny
Ans op 14-04-2012 00:45
Heerlijk, een man die van winkelen houdt! Ik probeer altijd zo goedkoop mogelijk te kopen. Is het te duur, dan maar niet, volgende keer beter.
hubenyvonne op 14-04-2012 11:48
Zie het helemaal voor me, maar, en dat is het belangrijkste, je hebt nu wel dingen die je mooi vindt! Geniet ervan meid,
Marjan op 14-04-2012 14:50
Tja shoppen voor mezelf is voor mij ook altijd een hel.... ik kan niet slagen of zwaar over mijn budget dussssssssssss.... wat doe je dan, ach ik wacht even tot de uitverkoop en anders jammer dan dan maar die oude rotzooi nog een keer aan.
Zizy-Marlene op 14-04-2012 21:49
Pracht verhaal en een moordvent hahaha.. in dit geval dan haahah.. Want ik zou mij ook vreselijk ergeren als ik moest wachten.. Mijn man had er ook nog eens een houtje van van .om met kleding stukken aan te komen terwijl ik aan het passen was, gordijntje open en en zeggen dit is ook leuk en dit en dit en IK ik vond er meestal niks aan ..en dan vond ik het weer vreselijk om dit te zeggen.
Maar goed jij het weer een leuke garderobe....veel plezier ermee!
 
Liefs Wil/Zizy
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Wil je niks missen van wat ik schrijf?
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Waar komen jullie vandaan?
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl