Wow! Zoveel lezers, wat leuk!
View My Stats
Laatste reacties
Mijn boekjes

Famkes weblog

Op 4 december is mijn boekje "Famkes Weblog" uitgekomen. Het gaat over de (on)gewone dingen die allemaal in ons gezin gebeuren.

Dwaze maar ook serieuze dingen worden er in besproken, zoals de innige band die Famke met haar vader had.
Nostalgie, vermengd met zaken uit het heden.
 
Het boekje is te bestellen bij mij. Stuur me dan een mailtje (famkesweblog@gmail.com) en ik zal ervoor zorgen dat je een boekje krijgt. Het boekje heeft 176 pagina's, is geïllustreerd door Amy en het kost € 15,95.
----------------------
 
Famke gaat worldwide
 
 
Donderdag 24 juni is mijn tweede boekje "Famke goes worldwide" uitgebracht. Famke vertelt vol humor over haar gezin, waar steeds de meest dwaze dingen gebeuren. Wil je eens lekker lachen? Bestel dan een boekje. Het boekje is 111 blz. dik en het kost € 14,95. De illustraties zijn wederom van dochter Amy. Stuur me een email en ik zorg ervoor dat je het gevraagde krijgt. Emailadres: famkesweblog@gmail.com
---------------------
 
@ Famkeshome
 
 
Op 25 november is mijn derde boekje @Famkes home uitgekomen.
Als blunderen een beroep is dan is Famke zo ongeveer een professional. In @Famkes home vertelt ze op een vrolijke manier over de dingen die allemaal fout gaan in haar gezin. Ze spaart niemand, vooral zichzelf niet. Een heerlijk boek met ondanks de dwaze situaties toch ook veel herkenningspunten. Lach, herken en geniet!
Wil je dit boekje bestellen? Dan kun je een mailtje sturen naar famkesweblog@gmail.com en dan zorg ik ervoor dat je een boekje krijgt.

 

.
Het genialiteitsgen (is dat een bestaand woord of bedenk ik dat ter plekke?)

Toen ik ging solliciteren bij de krant vroeg mijn a.s. leidinggevende mij om hem een goede reden te geven waarom hij mij moest aannemen. Ik antwoordde dat ik geniaal slim kan zijn. Daar staat tegenover dat ik ook geniaal stom kan zijn! Helaas (wel eerlijk blijven) gebeurt dat laatste vaker.

Amy heeft dit van mij geerfd. Ook zij kan geniaal stom zijn.

Toen ze eindelijk, na 4 jaar wachten, haar huisje kreeg werd die uiteraard uitvoerig geinspecteerd. En wat heb je met zo'n oud huisje? Daar kom je natuurlijk dingen van vroeger tegen. Zo zagen wij een kabel die, helemaal netjes afgewerkt, helemaal naar boven ging. Naar de slaapkamer. Waar die voor was vroeg Amy zich af. En moeder legde uit dat dit de tweede telefoonkabel was. Want, Amy, dat weet jij niet meer, maar vroeger (!?!) was dat heel wat! Ik herinner me nog hoe trots ik was toen wij dat kregen. Een telefoon naast je bed! Lieve help, het moest niet nog raarder worden, fantastisch! Wat waren we toch moderne mensen!

Nu is Amy een ontzettend handige dame. Alles, nou ja bijna alles, kan ze herstellen. Dat is dan weer haar geniale kant.

Toen wij in de kamer aan het behangen waren, kwamen we maar moeilijk om dat kabeltje heen. Wat een gepriegel! En Amy besloot dat ze die toch niet nodig had en samen met haar even geniale moeder werd besloten tot  eliminatie van het kabeltje. Van de tweede telefoon. Die niemand nodig had. Toch?

Na een tijdje kregen we het koud. Stond de kachel wel aan? Ja, die stond aan, maar wat een lage temperatuur! Even iets hoger zetten. Nog steeds koud! De kachel stond toch aan? En Amy, die zo blij was dat ze centrale verwarming had, zat dom naar het kastje te kijken. Alles moest het doen. Toch? Maar eh....hoe kwam dit kabeltje die naar het apparaat moest leiden stuk? Gewoon doorgeknipt! Nee he? Had ze niet het kabeltje voor de tweede telefoon doorgeknipt maar die van de centrale verwarming.

En wie moest de monteur opwachten? Omdat Amy moest werken? En wie moest leidzaam toezien hoe de monteur zijn hoofd afwenddde om niet te laten zien dat hij moest lachen? Hij gaf nog wel een compliment. Dat het zo keurig was doorgeknipt. En dat hij daar helemaal niks meer aan veranderen kon. Tenminste niet gemakkelijk. Er moest een heel nieuwe leiding aangelegd worden.

Gelukkig had ik kunnen zeggen: Wat een dom kind he? Om het verkeerde kabeltje door te knippen? Dat had ik kunnen doen. Maar nee, dat deed ik niet.

Uit eerbied voor het gen wat ik aan haar heb doorgegeven. En wat al heel lang in onze familie zit. Het genialitieitsgen.

Reacties

Ans op 06-06-2014 10:55

Hahaha, het verkeerde kabeltje. Ik ken iemand die door zijn nieuwe appartement ook een kabeltje zag lopen, van de kabeltv. Had hij niet nodig, hij had een ander systeem, dus ook hij knipte het door... er leek niets raars te gebeuren... totdat de buurman kwam vragen of hij ook geen tv had. De kabel van de buren bleek door zijn kamer te lopen... dat verwacht je toch niet?

Rob Alberets op 19-10-2014 20:49

Een prachtverhaal!

Met plezier gelezen.

Vriendelijke groet,

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Wil je niks missen van wat ik schrijf?
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Waar komen jullie vandaan?
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl Design by: Mooiestijlen.nl